Werkzaamheden

Uithakken / slijpen van bestaand metselwerk

Gevels waar het voegwerk van vervangen moet worden worden eerst uitgehakt of zo nodig uitgeslepen met haakse slijpers (met afzuiging). Het is van groot belang dat dit vakkundig gebeurt om onnodige beschadigingen van de steen te voorkomen.

Om al het oude voegwerk te verwijderen is goed en professioneel gereedschap nodig.

Foto's

Reinigen / stralen van gevelwerk van vuil en groenaanslag

Gevels die van het oude voegwerk zijn ontdaan moeten gereinigd worden. Dit is belangrijk voor de aanhechting van het nieuwe voegwerk.

Bij ernstige vervuiling van de gevel kan stralen een optie zijn. Doormiddel van zand en water onder druk wordt een laagje van de gevelsteen af gestraald hierdoor krijgt de steen weer een nieuw fris aanzicht.

Foto's

Herstellen van beschadigd metselwerk / scheuren

In bestaande gevels zijn soms scheuren aanwezig. Wij kunnen deze in de meeste gevallen volledig wegwerken. Ook beschadigde stenen kunnen wij voor u vervangen.

Foto's

Voegen (Snij- en knipwerk en voegwerk)

Er zijn verschillende soorten voegen. Afhankelijk van het pand kan worden bepaald wat voor soort voeg het mooiste resultaat geeft. Dit kan in overleg, tenzij er sprake is van een monument. In dit geval wordt er beslist door Monumentenzorg.

Foto's

Impregneren

Wanneer een gevel gerenoveerd is, is het in sommige gevallen aan te raden om de gevels te laten impregneren. Dit maakt de gevels waterafstotend.

Als de gevels gestraald zijn is impregneren zeker aan te bevelen.

Voor en na

Projecten

Hier enkele voorbeelden van onze projecten.

Foto's